Organisera din flasksamling med stil med flaskhållare och flaskställ

Har du en passion för viner, spritdrycker eller autres drycker som du vill ha nära till hands i hemmet? Flaskställ och flaskfodral är den perfekta lösningen för att optimera utrymmet i ditt kök och hem. I vår onlinekatalog illustrerar vi fördelarna med dessa viktiga redskap för att förvara och bevara dina dyrbara flaskor samtidigt som du visar upp din samling.

Fler filter

Fallande ordning

Olika typer av flaskställ och backar för att passa dina behov

Det finns en mängd olika flaskhållare och ställ för att passa dina specifika behov. Här är några populära alternativ:

 • Flaskställ i plast: De är lätta och hållbara och passar perfekt för dem som letar efter en ekonomisk och praktisk lösning. Vissa modeller som mdesign är till och med tillverkade utan BPA för att garantera livsmedelssäkerheten.
 • Väggmonterade flaskhållare: De fästs på väggen och sparar golvyta samtidigt som de ger din inredning en designmässig touch.
 • Flaskställ i trä: Traditionella och eleganta, de erbjuder utmärkt värmeisolering för att bevara kvaliteten på dina drycker.
 • Stapelbara flaskställ: modulära och uppgraderingsbara, de anpassar sig till storleken på din samling samtidigt som de ger enkel åtkomst till flaskorna.

Några kriterier för att välja rätt flaskställ eller flaskfodral

Här är några viktiga faktorer att tänka på när du väljer en flaskhållare eller ett flaskställ:

 1. Kapacitet: Välj en modell som är anpassad till din nuvarande samling, men också till dina tillväxtprognoser future.
 2. Måtten: mät det tillgängliga utrymmet i ditt kök eller hem innan du väljer den produkt som kommer att passa perfekt till din inredning.
 3. Materialet: föredra hållbara, miljövänliga material, som BPA-fri plast eller trä från hållbart förvaltade skogar.
 4. Designen: välj en attraktiv, funktionell modell som visar upp dina flaskor på bästa sätt samtidigt som den förenklar förvaring och åtkomst.

Hur organiserar man sina flaskor i en flaskhållare eller ett flaskställ?

För att få ut mesta möjliga av ditt flaskställ eller din back är det viktigt att du organiserar dina flaskor på rätt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig:

 • Sortera flaskorna efter typ av dryck: röda viner, vita viner, champagner, spritdrycker... genom att gruppera dem tillsammans förenklar du deras placering och åtkomst.
 • Förvara dina flaskor i konsumtionsordning: placera de flaskor som du planerar att njuta av snart på port ee de main och de som är avsedda att åldras på mindre tillgängliga platser.
 • Respektera lagringsförhållandena: Vissa viner kräver en viss temperatur och luftfuktighet för att behålla alla sina kvaliteter. Se till att följa dessa rekommendationer för att undvika obehagliga överraskningar.

Bra att veta: vikten av att isolera dina flaskor från marken och värmekällor

För att garantera kvaliteten och hållbarheten hos dina drycker är det viktigt att skydda dem från variationer i temperatur och luftfuktighet. Ett flaskställ eller en låda kan användas för att lyfta upp flaskorna och undvika direktkontakt med det kalla eller fuktiga golvet. Tveka inte heller att välja en plats långt från värmekällor som element eller hushållsapparater, som kan påverka bevarandet av dina dyrbara flaskor.

Skötsel och rengöring av flaskhållare och ställ

För att bevara kvaliteten på dina drycker och säkerställa en lång livslängd för ditt flaskställ eller din låda bör de rengöras regelbundet. Här är några tips:

 • Torr rengöring: En mjuk trasa räcker vanligtvis för att avlägsna damm och fingeravtryck från plast- eller träytor.
 • Våtrengöring : Om ditt stativ är tillverkat av BPA-fri plast kan du använda en lätt fuktad svamp med mild tvål för att rengöra mer envisa fläckar. Skölj noga och torka försiktigt för att undvika risk för mögel.
 • Regelbunden dammtorkning: Kom ihåg att damma av flaskorna och flaskstället minst en gång i månaden för att undvika smuts som kan påverka kvaliteten på dina drycker.

Genom att följa dessa tips kan du få ut det mesta av fördelarna med ett flaskställ. Du får ett optimerat, attraktivt och funktionellt förvaringsutrymme för att visa upp och bevara din värdefulla samling av flaskor i ditt kök och hem.