Pastamaskin till bästa pris

Idag bjuder vi in dig att upptäcka det italienska kökets njutningar genom att förbereda din egen färska pasta med hjälp av en pastamaskin. Tack vare vårt urval av pastamaskiner online kan du snabbt och enkelt göra nudlar, pizzor, croissanter och många fler receptautres.

Fler filter

Fallande ordning

Fördelarna med att ha en pastamaskin hemma

Varför investera i en pastamaskin? Här är några anledningar till varför:

 • Oslagbar smak: hemlagad pasta har en unik smak som inte går att jämföra med industriell pasta. Den är godare och mjukare.
 • Garanterad färskhet: Genom att göra din egen pasta kan du vara säker på att den är färsk och att de ingredienser som används är av hög kvalitet.
 • Oändlig variation: Med en pastamaskin kan du variera former, smaker och färger på din pasta för att passa din smak och kreativitet.
 • Ekonomiskt: Kostnaden för hemgjord pasta är ofta lägre än för pasta som köps i butik.
 • Ekologiskt: Genom att undvika förpackningar och välja lokala ingredienser bidrar du till att skydda miljön.

Hur väljer jag min pastamaskin?

För att hjälpa dig att välja rätt pastamaskin finns här några viktiga kriterier att ta hänsyn till:

 • Material: pastamaskiner kan vara tillverkade av plast, rostfritt stål eller aluminium. Rostfritt stål är i allmänhet starkare och mer hållbart, medan plast är lättare och billigare.
 • Typ av pasta: Vissa maskiner kan bara göra färsk pasta, medanautres också är lämplig för att göra pizzor, croissanter etc.
 • Tillbehör: Kontrollera om pastamaskinen levereras med tillbehör (skärmaskin, skärare, motor etc.) för att göra den enklare att använda och variera dina recept.
 • Enkel användning och underhåll: Välj en maskin som är enkel att montera, demontera och rengöra, så att du kan använda den regelbundet utan krångel.

Upptäck vårt urval av pastamaskiner i vår onlinebutik förelartiklar och dra nytta av dagens bästa erbjudanden för att utrusta dig till ett lågt pris.

Recept för att variera njutningen

Med din pastamaskin kan du göra massor av olika recept. Här är några idéer som kan inspirera dig:

 1. Färsk pasta med ägg: Ett klassiskt recept som traditionella pastaälskare inte vill missa.
 2. Kinesiska nudlar: Perfekt till dina asiatiska favoriträtter eller för att göra goda soppor.
 3. Ravioli: Ha kul när du skapar färska hemlagade ravioli med olika fyllningar (kött, grönsaker, ost...) och imponera på dina gäster.
 4. Lasagne: Gör dina egna färska lasagneplattor och återbesök denna fantastiska italienska klassiker för att passa din smak (Bolognese, vegetarisk, lax, etc.).
 5. Pizzor: Pastamaskinen kan också användas för att kavla ut tunn, jämn pizzadeg för att göra läckra hemlagade pizzor.
 6. Croissanter : Ja, vissa pastamaskiner kan också användas för att förbereda smördeg som du behöver för att göra croissanter!

Tips för att göra hemlagad pasta

Här är några tips som hjälper dig att få en bra start med din pastamaskin:

 • Respektera proportionerna: Det är viktigt att respektera de mängder ingredienser som anges i recepten för att få en deg av god kvalitet.
 • Knådadegen väl: Knådning är ett viktigt steg för att få en smidig och elastisk deg. Knåda den länge tills den inte längre fastnar i fingrarna och bildar en slät boll.
 • Låt degen vila: Innan degen läggs i maskinen är det lämpligt att låta den vila minst 30 minuter under en fuktig trasa så att den mjuknar och blir lättare att arbeta med.
 • Mjöla lätt: För att undvika att degen fastnar i maskinen eller tillbehören, kom ihåg att mjöla den lätt före varje passering.
 • Koka snabbt: Hemlagad pasta kokar i allmänhet snabbare än kommersiell pasta. Kontrollera regelbundet att den inte blir för mjuk.

Vänta inte längre med att ge dig ut på äventyr med färsk hemlagad pasta med vårt urval av pastamaskiner online!