Gardiner: mörkläggning, screen, fodrade - hitta vad du letar efter online

Gardiner är en viktig del av varje hem, vare sig det gäller dekoration, avskildhet eller skydd mot solen. De finns i en mängd olika former och funktioner: mörkläggning, skärm, fodrad, etc. Låt oss ta en titt point tillsammans på dessa olika typer av gardiner, deras egenskaper och hur du väljer dem för att passa dina behov.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mörkläggningsgardiner för totalt mörker

strongSom namnet nom antyder är huvudsyftet med mörkläggningsgardiner att helt blockera ljuset utifrån. De är idealiska för sovrum, hemmabiorum eller till och med för personer som arbetar på natten och behöver en mörk miljö för att sova gott.

 • Sammansättning: Mörkläggningsgardiner är i allmänhet tillverkade av tjocka, täta material, t.ex. polyester eller sammet. De kan också vara fodrade med ett särskilt tyg som kallas "blackout", vilket förbättrar deras förmåga att blockera ljus.
 • Färg: För bästa effekt är det bäst att välja mörka färger, som svart, kolgrått eller marinblått. Det finns dock även ljusa mörkläggningsgardiner som ger en ljusare och luftigare känsla till din inredning.
 • Val: På vår e-handelssajt hittar du ett brett urval av mörkläggningsgardiner i olika storlekar, mönster och färger. Tveka inte att kolla in våra erbjudanden regelbundet för bra erbjudanden!

Dimgardiner för mjukt, varmt ljus

Dimgardiner är utformade för att släppa in ljus utifrån samtidigt som de bevarar rummets integritet. De ger både en dekorativ touch och en dämpad atmosfär, perfekt för vardagsrum som loungen eller matsalen.

 • Sammansättning: Screen-gardiner är tillverkade av lätta, genomskinliga material som linne, bomull eller siden. Dessa tyger låter naturligt ljus filtrera igenom subtilt, vilket skapar en mysig och trevlig atmosfär.
 • Färg: Screen-gardiner finns i alla färger, från rent vitt till klarrött och pastellfärger. Det viktiga är att välja en nyans som matchar resten av din inredning och skapar den önskade atmosfären.
 • Val: I vårt online-sortiment hittar du många olika modeller av screengardiner, med en mängd olika mönster och skräddarsydda alternativ. Du kan också dra nytta av personlig rådgivning för att hjälpa dig att hitta den perfekta gardinen för ditt hem.

Fodrade gardiner för termisk och akustisk isolering

Fodrade gardiner har ett dubbelt lager tyg, vilket ger dem bättre isoleringsförmåga. De är därför effektiva för att bekämpa värmeförluster på vintern och hålla dig sval på sommaren, men de hjälper också till att dämpa buller utifrån.

 • Sammansättning: Fodrade gardiner består i allmänhet av ett dekorativt tyg på framsidan och ett foder av bomull eller polyester på baksidan. Det senare är ofta behandlat för att förstärka gardinens termiska och/eller akustiska isolering.
 • Färg: Precis som för autres typer av gardiner kan du välja mellan ett nästan oändligt antal färger. Det är dock tillrådligt att välja ljusa nyanser om du vill främja ljusreflektion och därmed optimera rummets värmeisolering.
 • Val: Vår onlinekatalog erbjuder ett stort urval av fodrade gardiner som passar alla stilar och budgetar. Du kan även välja fodrade mörkläggningsgardiner och kombinera fördelarna med båda typerna av gardiner.

Gör rätt val för dina behov

För att avgöra vilken typ av gardin som bäst passar dina behov är det viktigt att ta hänsyn till ett antal kriterier:

 1. Rummets exponering: om rummet ligger i söderläge och får mycket ljus kan en mörkläggande eller fodrad gardin vara att föredra. Omvänt kan ett rum med lite ljus dra nytta av ljusstyrkan från en screen-gardin.
 2. Rummets funktion: i sovrum är mörkläggningsgardiner att föredra för att uppmuntra till vila och sömn. I vardagsrum som loungen kan du välja mörkläggningsgardiner för att skapa en varm och vänlig atmosfär.
 3. Dina önskemål när det gäller isolering: om du är känslig för kyla eller ljud utifrån, tveka inte att välja fodrade gardiner för att förbättra din vardagskomfort.

Slutligen, glöm inte att valet av den perfekta gardinen inte bara handlar om praktiska saker: den bör också harmonisera med din inredning och återspegla din personliga smak. Så ta dig tid att bläddra igenom vårt onlineutbud och inspireras av de olika modeller som erbjuds!