Tvättställsskåp: vägghängda, fristående eller med ben för alla stilar

Om du letar efter ett tvättställ till ditt badrum har du säkert märkt att det finns flera olika alternativ. Oavsett om det är en vägghängd, fristående eller piedestal enhet, erbjuder var och en en annan stil och praktiska egenskaper. I den här artikeln går vi igenom de olika funktionerna hos dessa typer av möbler för att hjälpa dig att välja den nya möbler som är idealisk för ditt våtrum.

Fler filter

Fallande ordning

Vägghängt underskåp: ett modernt designval

hängande underskåp är ett av de mest populära alternativen för moderna badrum. Dessa är fästa på väggen, utan kontakt med golvet, vilket skapar en flytande illusion som ger rummet en minimalistisk, strömlinjeformad touch. Här är bara några av fördelarna med ett vägghängt underskåp:

 • Platsbesparande:Genom att fästas direkt på väggen frigör denna typ av möbel golvyta, vilket gör rengöringen enklare och ger intrycket av mer utrymme.
 • En mängd olika stilar:Det finns en mängd olika material och utföranden för vägghängda möbler, från massivt trä till lackerade ytor och modern design.
 • Enkel installation: även om installationen kräver att enheten fästs på väggen, är de flesta modeller lätta att montera och vissa har till och med ett inbyggt fixeringssystem.

Nackdelar med vägghängda underskåp

Även om vägghängda tvättställsskåp är mycket omtyckta för sin stil och modernitet, har de också några nackdelar:

 • Väggens hållfasthet: Det är viktigt att kontrollera väggens förmåga att bära upp underskåpets och tvättställets vikt. Om det är för lätt eller ömtåligt kan du behöva överväga en alternativ lösning.
 • Begränsat förvaringsutrymme: Vägghängda underskåp erbjuder i allmänhet mindre förvaringsutrymme än autres typer av underskåp. Detta kan vara problematiskt om du behöver mycket utrymme för att förvara dina badrumsprodukter och tillbehör.

Fristående underskåp: mångsidiga och praktiska

Om du letar efter ett underskåp som är enkelt att installera och funktionellt, kan ett fristående underskåp vara den perfekta lösningen för ditt badrum. Som namnet nom antyder, vilar denna typ av möbel helt enkelt på golvet, utan behov av väggfästen. Här är bara några av fördelarna med ett fristående underskåp:

 • Installation rapide: inget behov av att borra hål i väggen eller investera i ett komplext fixeringssystem. Den fristående enheten är snabb och enkel att installera.
 • Generöst förvaringsutrymme: Till skillnad från hängande möbler erbjuder fristående möbler ofta mer förvaringsutrymme, med hyllor och lådor för att organisera dina tillhörigheter.
 • Anpassningsbarhet: Det går att välja mellan ett brett utbud av storlekar och stilar, vilket gör det möjligt att hitta det perfekta fristående tvättstället för ditt badrum, oavsett storlek eller layout.

Nackdelarna med fristående underskåp

Trots sina många fördelar har infällda tvättställsskåp också några nackdelar:

 • Tar upp plats på golvet: eftersom skåpet vilar direkt på golvet kan det ge intryck av att ta upp mer plats i rummet och göra rengöringen något mindre bekväm än med ett vägghängt skåp.
 • Mindre modernt utseende: även om vissa modeller är mycket designledda, kan fristående möbler se mindre moderna ut än sin vägghängda motsvarighet, särskilt i minimalistiska eller strömlinjeformade badrum.

Den piedestal fåfänga: klassisk elegans och stabilitet

För dem som föredrar en mer traditionell stil är handfat med ben ett intressant alternativ. Med ben som stöder skåpet och handfatet erbjuder det en klassisk look och elegant. Här är bara några av fördelarna med underskåp med ben:

 • Tidlös estetik:underskåpet ger en touch av elegans till ditt badrum, oavsett om du väljer en barock, viktoriansk eller helt enkelt traditionell stil.
 • Stabilitet: Benen ger ett stabilt stöd för handfatet och skåpet, vilket gör att man slipper de problem med väggfästning som uppstår med hängande möbler.
 • Anpassning: Vissa modeller av möbler med ben gör att du kan justera höjden på benen, vilket gör att de kan anpassas efter dina behov och preferenser.

Nackdelar med underskåp med ben

Som med autres typer av underskåp, har underskåp med ben också sina nackdelar:

 • Golvutrymmesbehov: Precis som fristående möbler tar möbler med ben upp golvutrymme, vilket kan göra rummet svårare att rengöra och minska intrycket av tillgängligt utrymme.
 • Mindre förvaring: På grund av benens närvaro erbjuder underskåp med ben i allmänhet färre förvaringsalternativ än fristående enheter.

Sammanfattningsvis har varje typ av underskåp sina för- och nackdelar. Valet mellan en vägghängd, fristående eller piedestal beror i huvudsak på dina preferenser när det gäller stil, tillgängligt utrymme och praktiska egenskaper. Oavsett vilket alternativ du väljer, tveka inte att bläddra igenom vårt urval för att hitta den perfekta möbeln som uppfyller alla dina behov.