Sovrumsmöbler - Möbler, Säng, garderob, byrå

Sovrummet är en intim och personlig plats där man vill må bra. För att uppnå detta är det viktigt att välja möbler som passar vår smak, ger utmärkt sömnkvalitet och erbjuder tillräckligt med förvaringsutrymme för alla våra tillhörigheter. I den här artikeln tar vi en titt på de olika typerna av sovrumsmöbler: säng, garderob, byrå... samt några tips för att optimera ditt utrymme och skapa en trevlig och funktionell miljö.

Fler filter

Fallande ordning
Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Sängen: mittpunkten i sovrummet

Valet av säng är viktigt, eftersom det är där vi tillbringar en stor del av vår tid och där vi vilar. Den måste vara bekväm, anpassad till vår kroppsform och våra behov samt harmoniera med inredningen i sovrummet. Flera kriterier spelar in när man väljer säng:

 • Storleken: Det finns olika storlekar på sängar, allt från enkelsängar till King storlekar. Valet beror på dina preferenser, det utrymme du har tillgängligt och om du sover ensam eller som ett par.
 • Madrassen: Detta är nyckeln till en god natts sömn. Tveka inte att prova flera madrasser för att hitta den som passar dig bäst, med hänsyn till din vikt, längd och eventuella ryggsmärtor.
 • Spaltmadrass: Denna bör anpassas till madrassen och din kroppsform. Spaltbottnar eller resårbottnar är vanligast och ger bra stöd för ryggraden.
 • Designen: Sängen är ofta sovrummets mittpunkt, så det är viktigt att den passar bra ihop med din inredning. Välj en stil som du gillar och som matchar den atmosfär du vill skapa i ditt sovrum (modernt, romantiskt, rustikt osv.).

Förvaring: garderob, byrå och autres praktiska lösningar

Ett välorganiserat sovrum utan röran bidrar till en lugnande och vilsam atmosfär. För att uppnå detta är det viktigt att ha förvaringsutrymme anpassat till våra behov och storleken på vårt sovrum:

Garderoben

garderoben är en viktig del av sovrumsmöblerna. Den ger dig möjlighet att förvara kläder, skor och accessoarer på ett ordnat och funktionellt sätt. Här är några saker att tänka på när du köper en garderob :

 • Storlek: Mät det utrymme du har innan du köper en garderob. Planera också för att lämna tillräckligt med utrymme för att kunna öppna dörrar och lådor utan svårighet.
 • Typ av garderob: Det finns flera typer av garderober med olika inredning (garderob, hyllor, lådor etc.). Välj den garderob som bäst uppfyller dina förvaringsbehov.
 • Material: Garderober i massivt trä är robusta och hållbara, men ofta dyrare än de som är tillverkade av spånskiva eller MDF. Ta hänsyn till din budget och dina estetiska preferenser när du väljer material.

Byrå med lådor

kommoden är också en mycket praktisk förvaringsmöbel i sovrummet. Den erbjuder extra utrymme för att förvara dina vikta kläder, underkläder, accessoarer eller till och med smycken. Precis som med garderoben, kom ihåg att välja en byrå som är rätt för storleken på ditt sovrum och dina förvaringsbehov.

Alternativa förvaringslösningar

Om du har ont om plats eller vill utnyttja ditt sovrum på bästa sätt finns detautres förvaringslösningar:

 • Vägghyllor eller nischer kan ersätta eller komplettera garderober eller byråer, särskilt för förvaring av böcker, fotoramar eller dekorativa föremål.
 • Förvaringslådor under sängen är en smart lösning för att spara utrymme och förvara saker som används mindre ofta (hushållslinne, kläder som inte är i säsong etc.).
 • Klädställningar eller galgar kan användas som ett alternativ till garderober och passar in i en ren, modern inredningsstil.

Anpassa möblerna till storleken på ditt sovrum

För att skapa en trevlig och funktionell atmosfär i ditt sovrum är det viktigt att välja möbler som är anpassade till rummets storlek. Här är några tips:

 • Undvik att överbelasta rummet med för många skrymmande möbler. Gynna inbyggd förvaring (skåp, vägghyllor etc.) för att spara utrymme.
 • Välj multifunktionella möbler som gör att du kan kombinera flera funktioner i en enda enhet (en säng med en byrå, ett skrivbord med en frisör, etc.).
 • Använd visuella knep för att förstora utrymmet: speglar, ljusa färger, väl fördelad belysning etc.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja rätt sovrumsmöbler för att skapa ett bekvämt, harmoniskt och funktionellt utrymme. Ta dig tid att välja möbler som passar din smak, dina behov och storleken på ditt rum så att du kan få ut det mesta av din oas av frid.