Soffor - Vardagsrumsmöbler

Vardagsrummet är utan tvekan det viktigaste rummet i vårt hus eller lägenhet, vilket är anledningen till att det förtjänar särskild uppmärksamhet när det gäller att välja de möbler som ska utgöra det. Soffan är en av de viktigaste delarna och hjälper till att skapa den varma, välkomnande atmosfär som vi alla behöver efter en lång dags arbete. Ta reda på mer om de olika sofftyperna och hur du väljer rätt soffa för att inreda ditt vardagsrum efter dina önskemål och behov.

Fler filter

Fallande ordning

De viktigaste fasta sofforna

Det finns en mängd olika modeller av fasta soffor som passar alla stilar och utrymmeskonfigurationer. 2-sitsiga soffor, även kända som kärlekssoffor, är idealiska för små vardagsrum eller som komplement till större möbler. 3-sitssoffor, å andra sidan, erbjuder bekväma sittplatser för flera personer, men är ändå tillräckligt kompakta för att passa in i små utrymmen.

De olika formerna av fasta soffor

 • Raka soffor: Dessa är perfekta för att ge vardagsrummet en modern och stilren touch. Deras enkla, linjära design är perfekt för moderna eller minimalistiska interiörer.
 • Hörnsoffor: Dessa modeller gör det mesta av utrymmet genom att anpassa sig till rummets konturer och skapa en mysig och välkomnande sittplats. De finns i ett brett utbud av material och färger för att matcha din inredning.
 • Panoramasoffor: Dessa XXL-soffor är perfekta för stora familjer eller de som gillar att underhålla och erbjuder exceptionell sittkapacitet tack vare sina generösa dimensioner och U- eller L-form.

Konvertibla soffor: praktiska och mångsidiga

Om du har ont om utrymme i ditt hem, eller om du vill ha extra sovplats för dina gäster, välj en konvertibel soffa. Tack vare sin geniala mekanism kan dessa möbler förvandlas till en säng med bara några få handgrepp, utan att behöva ta bort kuddarna eller utföra några komplicerade manipulationer.

De olika typerna av bäddsoffor

 1. Bäddsoffa: Detta är den vanligaste modellen och den enklaste att använda. Madrassen är inbyggd i sätet och fälls enkelt ut när du behöver sova.
 2. Clic-clac: Detta viksystem har fördelen att det är kompakt och utrymmesbesparande. Baksidan av soffan lutas framåt och vilar på de främre benen och bildar en bekväm extrabädd.
 3. BZ bänkstol: BZ bänkstolens mekanism fälls ut som ett dragspel, vilket ger dig en tjockare madrass än clic-clac, vilket ger en bekvämare säng.

Fåtöljer, oumbärliga komplement till vardagsrummet

Förutom soffor är fåtöljer viktiga för att skapa en mysig och varm atmosfär i vardagsrummet. De kan matcha din soffa eller spela på kontraster för att ge din inredning en touch av karaktär. Fåtöljer finns i en mängd olika stilar, material och färger för att passa alla smaker.

Några idéer för trendiga fåtöljer

 • Club-fåtölj: Med sin retrolook och generösa former inbjuder denna fåtölj till avkoppling och passar utmärkt i ett vardagsrum med en industriell stil eller vintage.
 • Skandinavisk fåtölj: Med sina rena linjer och lätt sluttande ben i ljust trä är denna modell idealisk för att ge ditt hem en touch av mjukhet och enkelhet.
 • FåtöljToad: Denna fåtölj med sina blygsamma mått och romantiska lockelse hittar lätt sin plats i små vardagsrum eller rum med en raffinerad inredning.

Hur väljer man den bästa soffan för sitt vardagsrum?

För att välja rätt soffa är det viktigt att ta hänsyn till ett antal kriterier, till exempel stilen på din inredning, det utrymme du har tillgängligt och dina behov när det gäller komfort och funktionalitet. Här är några tips som hjälper dig att göra rätt val:

 • Definiera dina prioriteringar: Beroende på om du letar efter design, komfort, modularitet eller enkelt underhåll kan dina urvalskriterier variera. Gör en lista över dina krav innan du börjar leta.
 • Tahänsyn till det tillgängliga utrymmet: Mät exakt var du vill placera din soffa och se till att den inte hindrar dig från att röra dig i rummet. Tveka inte att välja en hörn- eller modulmodell om du har ont om utrymme.
 • Prova innan du köper: Komforten i en soffa är en fråga om smak och kroppsform, vilket är anledningen till att det är viktigt att testa sittmöblerna innan du bestämmer dig. Sätt dig på olika modeller och kontrollera kvaliteten på stöd och material.
 • Välj material som passar dina behov: lädersoffor är kända för sin hållbarhet och elegans, medan tygsoffor erbjuder fler valmöjligheter när det gäller färger och mönster. Om du har barn eller husdjur bör du välja ett överdrag som är lätt att rengöra och fläckresistent.

Kort sagt, att välja rätt soffa beror framför allt på din personliga smak, utformningen av ditt vardagsrum och din familjs specifika behov. Tveka inte att ta dig tid att jämföra de olika modellerna och ta reda på mer om deras egenskaper, så att du kan hitta den möbel som kommer att vara med dig i många år framöver.